logga utan undertext-4

Vi erbjuder bl. a. följande utbildningar:

 • BAM utbildning (Bättre arbetsmiljö)
 • Ergonomi för en hållbar arbetsplats
 • Hot och våld
 • Kränkande särbehandling
 • SAM i praktiken
 • Arbetsmiljö för chefer
 • Vuxen HLR med hjärtstartare
 • Barn HLR
 • D HLR
 • S HLR
 • AHLR
 • Skol HLR
 • Instruktörsutbildning Vuxen
 • Instruktörsutbildning Barn
 • Första hjälpen utbildning

Hjärtstartare på 180 sekunder-självklart
Hjärtsäker zon 2017

En hjärtsäker zon är ett område där det finns beredskap och rutiner för att kunna hantera ett hjärtstopp genom tidigt larm till 112, tidig hjärtlungräddning samt användning av hjärtstartaren inom 3 minuter. Vi erbjuder utbildningar där vi också går igenom hälsoinformation för arbetsplatsen och hjälper er att uppfylla kraven i Hjärtsäker zon.  Är ni en arbetsplats för 10-50 anställda så har vi färdiga koncept, kontakta oss för mer information.
Vi erbjuder också instruktörsutbildningar och barn-HLR.

 

Checklista när du ska skaffa en hjärtstartare framtaget av HLR rådet
 

Följer apparaten HLR rådets svenska riktlinjer
Röstinstruktioner och bruksanvisning på svenska

CE märkning

Enkelhet och driftsäkerhet

Användningsområde, behov av barnelektroder

Totalpris! Inköpspris, driftskostnad, batteri/elektrod/kostnad

Garanti

HLR utbildning i samband med inköp

Utmärkning av hjärtstartare

Registrering på hjärtstartarregistret

 

 


 

Räddade ett liv i maj 2008


11/5 2008 var jag på stranden, då det var kallt i vattnet  fick sonen gå och bada med sin morfar. Liggande i solen blev jag lite irriterad då sonen kommer rusande och ville att jag ska komma, jag hade det så skönt... Tittar upp och på bryggan ser jag min far stå lutad över ett litet barn. Jag rusar upp och följer efter min son ner på bryggan. Det är en liten pojke som ligger på bryggan. Han rycker i kroppen och är grå/blek i huden och det kommer skum ur munnen. Min första tanke är "vad ska jag göra...?" Sen börjar hjärnan arbeta efter vad jag lärt mig om hjärtlungräddning och ABC. Då jag inser att andningen inte är okej börjar jag med ett par inblåsningar. Efter ett par inblåsningar börjar barnet skrika. Jag gillar barn som skriker!

Under tiden har barnets mamma kommit ner på bryggan och det har samlats en hel del människor runt omkring oss. Jag hör en kvinna säger till mig att hon har ringt 112 och att hon finns tillhands om jag vill ha hjälp. Tillsammans med mamman bär vi upp barnet till stranden och väntar på att ambulans ska komma. Det kändes som en evighet innan räddningstjänsten anlände till platsen, men det tog mindre än tio minuter innan det kom ambulans, läkarbil och en brandbil. Brandbilen kom först och när de kom nära bad jag dem att hämta syrgas direkt. Syrgas och pojken blev rosig om kinderna.

När allt var över blev jag alldeles skakig och dagen på stranden var slut, kändes inget kul att stanna kvar. Det är tacksamt att vara vårdutbildad vid ett tillfälle som detta. Vi tränar hjärtlungräddning varje år och jag stöter på akuta situationer i mitt arbete. Träning är det ända sättet att göra en situation som denna mindre otäck. Trots att jag tränar så blir påslaget av adrenalin högt men med hjälp av min träning vet jag vad jag ska göra.

Min son som vid tillfället var 9 år gammal var lite skärrad efteråt, men tyckte att hans mamma var en hjälte som räddat den lille pojken. Han pratade en del om händelsen hemma och vi tränade på hjärtlungräddning tillsammans på en docka. Idag vet jag att han skulle reda ut en akut situation tack vare händelsen och att de tränat hjärtlungräddning i skolan.

/ Hanna Sundblad, Malmö 2014

Överlevde 27 juni


Jag kommer aldrig att glömma, men heller inte minnas den 27 juni 2007. Jag arbetade min första dag som säljare på Expert och hade precis sålt min första TV. Jag var stolt. Klockan 14 slutar mitt hjärta att slå. Jag är 18 år, vältränad och frisk. Och jag får ett hjärtstopp. Helt utan förvarning. En kund i butiken ser vad som händer och påbörjar hjärtlungräddning.Mina arbetskamrater ringer snabbt 112. Jag har tur. Ambulansen är i närheten och är på plats inom 3 minuter. Jag får direkt elstötar med hjärtstartaren kombinerat med hjärtlungräddning. Tre dagar senare vaknar jag upp på sjukhuset, skräckslagen och chockad. Mina föräldrar och personalen berättar vad som hänt. Själv minns jag ingenting. 

Hade jag inte fått hjälp av personerna i  min närhet som gjorde precis vad man ska göra och vågade ingripa, hade jag inte överlevt. 

Det är viktigt att människor tränar regelbundet på hjärtlungräddning, kan det och vågar ingripa.

/ Linus (26år)